خانه » مطالب درسی » تحقیق و پاورپوینت درباره صفات ثانویه در جانوران

تحقیق و پاورپوینت درباره صفات ثانویه در جانوران

4.6/5 - (11 امتیاز)

در این مطلب از سایت برای شما کاربران عزیز تحقیق , پاورپوینت و مقاله ای درباره ی صفات ثانویه در جانوران و موجودات آماده کرده ایم

 

درباره ی صفات ثانویه در جانوران دیگر تحقیق کنید و گزارش آن را در کلاس ارائه نمایید

نام تحقیق: صفات ثانویه در جانوران

درس: علوم پایه هشتم – فصل 6 –  تحقیق و پژوهش صفحه 50

 

صفات ثانویه صفاتی هستند که پس از رشد و هنگام بلوغ در حیوانات و جانوران شکل میگیرد

صفات ثانویه در حیوانات نر و ماده با هم متفاوت است در بيشتر گونه هاي اندازه بدن نرها و ماده ها به طور واضحي با هم تفاوت دارد

یکی از مزایای صفات ثانویه جنسی در جانوران نر خودنمایی برای جنس مخالف یا زهره چشم به همجنس های خود جهت انتخاب جفت مناسب می باشد

 

در اینجا برخی از صفات ثانویه در حیوانات و جانداران مختلف را برای شما معرفی میکنیم:

 

صفات ثانویه در اسب ها:

 

تفاوت سرعت در جنس نر و ماده اسب ها حدود ۱/۲درصد است / —ماده سریع تر از نر

صفات ثانویه در گربه ها:

نرها بزرگتر از ماده‌ بوده‌ و دارای‌ گردن‌ قوی‌ می‌باشند

صفات ثانویه در قورباغه:

جنس نر دارای بدنی کوچک تر و کشیده تر است در صورتی که جنس ماده دارای شکم پهن و نسبتا گردی است وجود برجستگی پینه ای بزرگ و تیره روی اولین انگشت پای جلویی در جنس نر

صفات ثانویه در طوطی:

طوطی ماده سر بزرگ وپهن تر واستخوان لگن نیز بزرگ وپهن است.جنس ماده به لانه وابسته تر وبرای حفظ آن میجنگد ورنگ پرهای جنس نر پر رنگ تر است.

صفات ثانویه در سگ:

در تمامی نژاد ها سگ های نر بلند قد تر سنگین وزن تر وقوی تر از نوع ماده است.

سگ ماده تمایل بیشتری به استقلال قلمروطلب و با وقار وبد خلقی دارند ولی سگ های نر خون گرم تر ومهربان تر هستند.

صفات ثانویه در شیر ها:

شیر های نر دارای یال وماده بدون یال هستند

صفات ثانویه در انسان :

در مردان:

1-ریش وسبیل 2 – بم شدن صدا 3 – قدرت بدنی زیاد 4 – ایجاد مو های زائد زیر شکم و زیر بغل

در زنان:

1-صدای نازک 2 – رشد زیاد موهای سر 3 – رشد سینه ها و استخوان لگن 4 – ایجاد موهای زائد زیر بغل و زیر شکم

 

متن کامل تحقیق درباره صفات ثانویه در جانوران :

 

صفات ثانویه در حیوانات :

 

این صفات در حیوانات هم شامل تغییراتی در شکل و ظاهر می شود مثلا در حیوانات نر بوجود آمدن یال در شیر یا تاج در خروس یا دم در قرقاول و شاخ در گوزن مثال زد.

یکی از مزایای صفات ثانویه جنسی در جانوران نر، خودنمایی برای جنس مخالف یا زهره چشمی به همجنس های خود جهت انتخاب جفت مناسب می باشد.این صفات را می توان به فراوانی در طبیعت مشاهده کرد همانند شاخ در گوزن یا شاخک در سوسک.
در نوعی خرچنگ با نام خرچنگ نقب زن (نقب به معنی گودال یا حفره) این صفت ثانویه طوری دیگر جلوه گر می شود. در جنس نر دو نوع چنگال متفاوت دیده می شود.یکی بزرگ (اصلی) و دیگری کوچک. چنگال بزرگ تقریبا نیمی از وزن بدن جانور را تشکیل می دهد.
به طور کلی بلوغ جنسی حیوانات ماده چون سگها و گربه ها معمولا زودتر از بلوغ جسمی آنها اتفاق می افتد. بلوغ جسمی تقریبا در سن ۱۲ ماهگی بوده و در این زمان رشد استخوان ها. مفاصل و عضلا ت کامل می گردد.

 

صفات ثانویه در انسان ها :

 

رشد : انسان در طول زندگی خود مراحل مختلفی را از جنین تا پیری می گذراند بر خلاف گیاهان که در تمامی عمر خود رشد می کنند، فقط در محدوده زمانی خاص این توانایی را دارد.رشد به معنی افزایش تعداد سلول ها یا افزایش غیرقابل برگشت ابعاد آن هاست. آهنگ رشد انسان درابتدای دوران جنین بسیار سریع است ولی بتدریج کاهش می یابد. این کاهش در سال های نوزادی و کودکی ادامه می یابد ولی در دوران بلوغ مجدداً شدت می گیرد و سپس در جوانی پایان می پذیرد. البته تکثیر برخی سول ها به منظور ترمیم و جایگزینی سلول های از دست رفته ، همواره ادامه خواهد داشت.

بلوغ : بلوغ یک واژه عمومی است که در موارد مختلفی کاربرد دارد اما به عنوان رویداد مهمی که در مراحل رشد انسان پیش می آید. به صورت های مختلفی تعبیر شده است. معمولاً مجموعه ی تغییرات بدنی و روانی که بین دوران های کودکی ونوجوانی پیش می آید و گاه تا دوران جوانی ادامه می یابد، بلوغ نامیده می شود. دوران نوجوانی حدفاصل کودکی و جوانی است و دوره ی انتقال به بزرگسالی محسوب می شود . در این دوره به دلیل رخ دادن بلوغ، تغییر و تحولات سریعی در شما پدید می آید. رشد در دوران نوجوانی ،‌با رشد سریع جسمی که در دخترها زودتر از پسر ها اتفاق می افتد. آغاز می شود و تا زمانی که جهات دیگر رشد تکمیل شود، ادامه می یابد. در حقیقت نوجوانی دورانی است که زندگی آینده ی شما شکل جدیدتری می گیرد و پی ریزی می شود. بنابراین هر قدر دانش و آگاهی شما درباره بلوغ و نوجوانی بیشتر باشد. نگرانیها و مشکلات کمتری در این دوره خواهید داشت.

تغییرات جنسی : در دوران بلوغ بدلیل ترشح هورمون های جنسی صفات ثانویه جنسی بوجود می آید که باعث تفاوت دو جنس محسوب می شوند.
هورمون های جنسی از غده های جنسی شامل بیضه در پسرها و تخمدان در دخترها ترشح می شود. هورمونهای جنسی مسؤول بروز علایم اصلی بلوغ جنسی یعنی ایجاد صفات ثانویه جنسی و نیز تولید گامت های نر وماده اند.
هورمون بیضه ها تستوسترون نام دارد که باعث افزایش رشد ماهیچه ها و استخوان ها می گردد. به همین دلیل بلوغ جنسی همراه با افزایش قد و وزن و قدرت عمومی بدن صورت می گیرد. بم شدن صدا، رویش موی بدن صورت از جمله صفات ثانویه جنسی در پسرها است. تخمدان ها دو نوع هورمون استروژن و پروژسترون تولید می کنند. این هورمون ها باعث افزایش رشد استخوان لگن، رشد سینه ها و رویش موی بدن می شوند که از جمله صفات ثانویه جنسی در دخترها هستند.

 

تغییرات عاطفی

در دوران بلوغ، انسان از لحاظ روانی نیز دارای نیازهای ویژه ای است که باید آن را برطرف کنید تا بتوانید از ایمنی خاطر برخوردار شدید. از جمله :

الف– نیاز به قابل ارزش بودن
ب– نیاز به تصمیم گیری

در حال حاضر بر خلاف دوران کودکی خودتان باید دوباره ی بسیاری از کارها تصمیم گیری کنید و به اصطلاح مستقل باشید اما در مواردی می بینید که خانواده چنین اجازه ای را به شما نمی دهد.
در تصمیم گیری مهم تر از هر چیز شناخت دقیق قابلیت ها و توانایی های خود است اما اعتماد به نفس داشتن شما را در این زمینه کمک می کند. فراموش نکنید خانواده بهتر از دیگران می تواند در تصمیم گیری و ارزشیابی تصمیمتان به شما کمک کند.

عواطف و رفتارها : در سنین بلوغ ،‌دچار شدن به احساسات شدید،‌امری طبیعی است. گاهی به شدت خوش گاه به شدت افسرده، ‌قسمتی از این تغییرات محصول ترشحات نامتوازن هورمون هاست که بعد از مدتی،‌خود به خود تنظیم خواهند شد، اما گاهی همه افکار ناراحت کننده ای به سراغ شما می آیند که نمی توانید یا نمی خواهید درباره ی آن ها با دیگران صحبت کنید. بعضی از افراد، با استفاده از روش هایی به نام واکنش های دفاعی با چنان افکاری مقابله کنند. برخی از این واکنشها مفید و بعضی ….اما به یاد داشته باشید که واکنش دفاعی به منزله زرهی است که تشخیص فاقد ایمنی خاطر، برای پوشاندن ضعف خود در برابر شرایط محیطی،‌یا برای جبران محرومیت ها، آن را به کار می برد. افراد قوی و دارای اعتماد به نفس کمتر به این واکنش ها نیاز دارند

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *